Please use "Google Translator" until the author' English translation is completed, or for other languages

 

Dieta salvatge del falciot negre

La següent taula ens mostra un estudi sobre la dieta salvatge del falciot negre on es pot observar la variada composició de cada àpat, amb una variació important de tipus d'insectes.

Això ens fa evident la díficil tasca dels rehabilitadors per poder proveir als poll orfes de la mateixa manera que ho farien els seus pares.

Sabem que és complicat, però hem d'intentar tan com ens sigui possible emular la seva dieta natural si volem donar-los una oportunitat de supervivència un cop a la natura.

dieta_original

 

Dieta del cuc de la farina (Tenebrio molitor )La dieta de cuc de la farina esta basada en la fórmula utilitzada per Kyle i Kyle (2007)  per la cria del falciot de xemeneia (Pelagica Chaetura) als EUA. La dieta original descrita per aquest rehabilitadors està composta en un 100% per cuc de la farina.

El Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa ha adoptat aquesta dieta, amb algunes variacions respecte a l'original, un cop observats els seus bons resultats. 

S'han afegit algunes altres espècies d'insecte a la dieta de cuc de la farina, així com variacions a la suplementació dels insectes abans de ser utilitzats com a aliment pels polls de falciot. 

Tot i la recomanació d'afegir altres espècies d'insectes a la dieta, el resultat utilitzant només cuc de la farina va ser òptim (Fusté, Olid i Obon 2010).

chimneyswift

Chimney Swift (Pelagica Chaetura)


Molt possiblement afegint més espècies de insectes, la dieta serà més rica. Tot i això, l'autor pensa que un ús exclusiu del cuc de la farina, sempre que estigui ben complementat, és suficient per un bon creixement dels polls.

Afegir noves especies es va utilitzar també per estudiar la viabilitat de fer cria propia al centre, molt positiva només en el cas del cuc de seda.

La recomanació d'afegir altres espècies d'insectes no voldria de cap manera complicar la implantació d'una dieta exclusiva de insecte, motiu pel que es fa coneixer aquest protocol.

Com s'observarà a la secció "Complementació i preparació" i "Alimentació", la preparació de la dieta amb el cuc de la farina és molt simple. A part dels beneficis nutricionals, cal afegir encara dos beneficis més.

1-Administrar insectes és net i els polls no s'embruten de cap manera

2-Els polls acabarán demanant sempre, així no cal forçar aliment, facilitant l'administració de la dieta.

 

 

Recomanat, tot i que el cuc de la farina pot representar el 100%

dieta_cuc_de_la_farina_slide2

dieta_cuc_de_la_farina_foto

       plus

aport_suplementacio