Please use "Google Translator" for other languages

Alliberament 

Per a un falciot l'entrenament previ a l'alliberament no és crític, però serveix per veure les possibilitats de l'au quan a aquesta se li ha detectat algun possible problema.

L'habitual és no fer entrenament, però si necessites comprovar les seves possibilitats, has de tenir en compte que el falciot no es posa com la resta de les aus, i en ser llançat podria xocar violentament amb les parets o contra terra. Per aixo l'única possibilitat és realitzar l'entrenament en una zona convenientment embuatada o amb cortines.

En l'etapa final del seu creixement, el pollet fa flexions recolzat en les ales, i aixecant la cua i el cap; està mesurant la seva força i el seu pes. Potser sigui més difícil donar-li de menjar, ja que està intentant ajustar el seu pes òptim, que se sol situar al voltant dels 40 grams.

S'ha d'alliberar quan les plomes hagin aconseguit el seu màxim desenvolupament i ja no quedin restes de canó.

Tria un lloc adequat. L'ideal seria un lloc obert de sòl tou, que, si no vola bé, li permeti un aterratge suau i augmenti les possibilitats de trobar-ho. Assegura't que no hi ha rapinyaires al voltant.

Mai ho llancis cap al cel, col·loca el falciot al palmell de la mà oberta i eleva-la amb un suau impuls, el falciot volarà si ja se sent preparat per marxar.

Si l'alliberament té èxit s'allunyarà volant cap a bona alzada i no tornarà. Si cau després de dos intents fallits, pots tornar a intentar-ho passats uns dies o fer que el veterinari li faci un examen fiisic.

Si s'agafa a la ma o fa pasos enrera, és que encara no està preparat, així que torna'l a casa i espera uns dies.

Tria un dia càlid, i allibera a primera hora del matí, així tindrà temps per reconèixer el lloc i trobar aliment.


 

 

 

alliberament

 

creixement_primaries

 

Poll que mostra ja una aparença d'adult i es alliberat.

Un altra falciot mostra un plomatge òptim i encara que no s'observa al segon vídeo, després d'un breu descens fa una embranzida i vola a la perfecció i a bona alçada.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Alliberament de falciots rehabilitats per la Mauersegler Klinik a Frankfurt. Alliberat des d'un turó, el falciot després del breu descens,  fa una embramzida plena d'energia i s'enlaira. En Ginger, un cos entrenat, els ajuda en aquesta embramzida inicial i també els troba en cas que caiguin a terra.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

RELEASE VIDEOS

https://www.facebook.com/1738855219673975/videos/vb.1738855219673975/1896095003949995/?type=2&theater

https://www.facebook.com/1738855219673975/videos/1879901242236038/

 

NOT READY YET 

Never throw a swift high into the air!

If ready, the juvenile will fly away. Otherwise give them some time trying the following days

We should never release swifts from elevated locations. In case something goes wrong the swift may crash land with fatal consequences not having a second opportunity

https://www.facebook.com/1738855219673975/videos/1881607235398772/